Konfa

Lokal Humanistisk konfirmation
i Kalmar våren 2020
Inställt pga corona!Under våren 2020 så arrangerar Humanisterna Kalmar för första gången lokal Humanistisk konfirmation.
Det blir 5 träffar, en lägerhelg och en avslutande ceremoni.
Träffarna kommer att vara  2 ½ timma:

Träffar tisdagar: 21/4, 28/4, 5/5, 12/5, 19/5.
Lägerhelg: Lördag och söndag 23 och 24 maj.
Avslutningsceremoni: Lördagen den 30 maj.
Kostnad: 1500 kr. Då ingår lägerhelgen.

Affisch: Det finns en pdf-fil som kan skrivas ut som affisch i A3 ned till flyer i A5, dvs halvt A4. Skriv gärna ut och sätt upp - på jobbet eller din matbutik - eller ge till vänner och bekanta som kan ha barn eller barnbarn i konfaålder. Nedladdning av pdf! Vill man spara på färg så testa att skriva ut i svartvitt.


Anmälan.
Telefon Humanisterna Kalmar:
076-6093246.
Epost: kalmar@humanisterna.se
I samband med anmälan betalar man 500 kr. Då blir en plats reserverad. Resten betalas senare.
Plusgiro: 665 59 75-9.

Under många år var lägerveckor det enda alternativet om man ville delta i en Humanistisk konfirmation. Kostnaden för lägergård plus mat och logi plus administration har de senaste åren legat på strax över 6000 kronor per deltagare. Ledarna ställer upp ideellt. För att öka tillgängligheten, inte minst ekonomiskt, så har det börjat erbjudas lokal konfa. För tre år sedan arrangerades den första lokala konfirnationen av Humanisterna Väst i Göteborg. Sedan har Stockholm hängt på. Och nu även Kalmar. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda detta från och med våren 2020. Norge ligger långt före Sverige när det gäller Humanistisk konfirmation. Ca 15% i varje årskull väljer numera Humanistisk konfirmation. 2020 är det över 10 000 som anmält sig. Se artikel!

Man kan läsa mer om Humanistisk konfirmation på Humanisternas hemsida. Där behövs dock en uppdatering. När det gäller lokalt arrangerad humanistisk konfirmation så ska uppgiftern och Göteborg och Stockholm förstås kompletteras med Kalmar.

Broschyr: Det finns också en fyrsidig broschyr för konfa Kalmar 2020.
Mittuppslag (dvs s.2 och s.3) som pdf.
Sidan 4 och sidan 1 som pdf.
På mittuppslaget finns lite om grundtanken bakom Humanistisk konfirmation och info om upplägg och datum.


Mittuppslaget!
Det är mycket lättare att läsa via ovanstående pdf-fil på datorn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar