torsdag 26 oktober 2017

Sekulär andlighet - nonsens eller något viktigt. Torsdagen den 16 november.

Föreläsning och samtal med
filosofen Cathrine Felix på Kalmar Stadsbibliotek.



Från Kalmar Stadsbiblioteks
Programfolder för hösten 2017

Datum: Torsdagen den 16 november (även UNESCO:s Filosofins dag)
Plats: Kalmar Stadsbibliotek - mitt i biblioteket
Tid: 18.00 - ca 19.30
Affisch i pdf-format!
Facebookevenemang!


Andliga upplevelser och andlig utveckling förbinds ofta med föreställningar om en övernaturlig verklighet oberoende av människan.. Med hjälp av tänkare från den internationella scenen problematiserar Cathrine Felix detta perspektiv. 

Cathrine Felix doktorerade 2015 i praktisk filosofi i Lund. Hon har undervisat i Lund och Göteborg. Sedan våren 2017 forskar hon om visselblåsare i Oslo. Hon har medverkat ett flertal gånger i Filosofiska rummet och är medlem i Human-Etisk forbund i Norge.

Vi räknar med att göra en videoinspelning av föreläsningen. Den kommer att hittas under fliken "Video" här på bloggen någon vecka efter arrangemanget. Om det finns tid gör vi även en videointervju innan föreläsningen.

PS: Denna torsdag är tillika Filosofins dag som instiftades av Unesco 2005. Den infaller alltid tredje torsdagen i november. Humanisterna Kalmar har med viss ojämnhet uppmärksammat denna dag. Samtalskväll 2013Arrangemang på Byteatern 2014, Artikel i Barometern 2013, artikel i Östra Småland 2014, artikel i Barometern 2015. Denna gång uppmärksammar vi Filosofins dag genom en föreläsning som vi hoppas ska inspirera till ett engagerat samtal och filosofiskt reflekterande kring ett ovanligt ämne - "Sekulär andlighet - nonsens eller något viktigt?"

Arrangemanget genomförs i samarbete med Kalmar Stadsbibliotek och ABF Östra Småland/Öland.

Alla är varmt välkomna!
Inget inträde!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar