torsdag 4 december 2014

Lyckad pubföreläsning om "Tokiga bibelord"



Måndagen den 1 december anordnade Humanisterna Kalmar för första gången en mera regelrätt pubföreläsning. Föreläsare vara Jakob Ståhle, fd medlem och aktiv i Missionskyrkan, numera skeptiker och ateist. Rubriken var "Tokiga bibelord" som också är titeln på den bok med bibelcitat och teckningar som som kom ut i början på hösten i Sverige och USA. Mellan 30 och 35 personer hade hittat till puben Pipes of Scotland vid Stortorget i Kalmar. 

Grundkonceptet för "Tokiga bibelord" är att synliggöra bibelverser som de flesta inte känner till och som de flesta aktiva bibelläsare blundar för. Många tror dessutom att de nästan bara finns i Gamla Testamentet, men i "Tokiga bibelord" framgår att det mycket även finns mycket i Nya Testamentet där man tar sig för pannan.   

För den som vill bekanta sig med Jakob Ståhle, hans bakgrund i missionskyrkan, uppbrott, arbetet som trollkarl och engagemanget kring detta med 'tokiga bibelord' så rekommenderas hans sommarprogram på podden Kvack. Det är ganska precis en timma. När det gäller projektet med boken "Tokiga bibelord" kan man kolla på ateistbibeln.se


En förutsättning för arrangemanget var ett mycket gott samarbete med de ansvariga på puben. Ovanan vid formen gjorde att vi inte förberett med moderator och extramick för publikfrågorna. Det gjorde att frågestunden blev ganska frustrerande för de flesta i publiken eftersom man inte hörde vad som sades. Den detaljen kommer att fungera bättre nästa gång.

Innan föreläsningen gjordes en videointervju med Jakob Ståhle. Den, såväl som pubföreläsningen, kommer att bli tillgänglig på Youtube om några dagar. Den kommer då att länkas under fliken "Video" här på bloggen.

Barometern gjorde ett reportage som kom dagen efter.
Pubföreläsningen resulterade också i en insändare i Barometern onsdagen den 4 december. Den är skriven av Aila Annala, aktiv i Adventkyrkan. 

  






  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar