fredag 7 juni 2013

Samtalskväll tisdagen den 11 juni


Behövs det sekulära forum för existentiella livsfrågor?

Tisdagen den 11 juni har vi sista samtalskvällen för våren.

I höstas sändes ett inslag i OBS Kulturkvarten på radion med cancerläkaren Pia Dellson som blir vår utgångspunkt för diskussion. OBS är totalt 15 minuter och inslaget var ett av två. Så det är en mycket hanterlig längd.

Som cancerläkare och de dagliga mötena med utsatta och svårt sjuka människor så har Pia Dellson blivit medveten om behovet av sekulära forum för samtal om livets allvar. För de som inte tror på gud och ett liv efter döden är de traditionella, religiöst baserade sammanhangen inte lockande. Och när man drabbas av svår sjukdom ökar behovet att diskutera olika typer av existentiella livsfrågor. Hon ger också tydliga positiva “passningar” till Humanisterna när det gäller att etablera den typen av forum. Hon tar också upp en jämförelse mellan situationen för Humanisterna i Norge visavi i Sverige vad gäller de ekonomiska premisserna.

Pia Dellsons OBS-inslag har varit borttappat sedan i höstas trots att det berör en intressant problematik för Humanisterna. Häromdagen kom det upp i samtal med en god vän. Hans reaktion var att det var jätteintressant och väckte mycket funderingar. Och då tänkte jag att detta är ju en utmärkt utgångspunkt för en samtalskväll.

Vi börjar med att lyssna på Pia Dellsons OBS-inslag.
Om någon/några har förberett sig viker vi 5 - 10 minuter för dessa personer. Sedan kompletterar vi med att alla får dela med sig av sina tankar 2 - 3 minuter vardera - eller längre beroende på hur många vi blir. Sedan fika och diskussion.

Här kommer länken: Pia Dellson har ett av inslagen.
Länk till texten!

Plats: IOGT-NTO Västerlångatan 21. Lusthuset!
Tid: kl 18 - 20
Ansvariga: Carl Gustaf Olofsson och Mikael Svanholm


Lusthuset. Vid förra samtalsträffen den 21 maj blommade magnolian.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar