onsdag 29 februari 2012

Årsmöte på Kalmar Konstmuseum



Söndagen den 19 februari hade Kalmarhumanisterna ett välbesökt årsmöte i Biblioteket på Kalmar Konstmuseum. Det är en vacker lokal med fantastisk utsikt över Kalmarsund och Kalmar Slott. 24 personer var närvarande. 8 personer antog museets generösa inbjudan att hänga med på den guidade visningen av de aktuella utställningarna kl 13.

Efter att Désirée Liljevall hälsat alla välkomna inleddes årsmötet med tre korta anföranden på temat "Därför är jag medlem i Humanisterna" av Helena Modin, Carl Gustaf Olofsson och Nina Martinsen. Efter årsmötesförhandlingarna höll Niklas Cedergren ett föredrag på temat hur vi påverkas av religion i vardagen. Rubriken hade formulerats på lite olika sätt, en till Niklas och en annan i den informationen som gått ut. Så Niklas var tvungen att hantera denna initiala oklarhet. Det var ett intressant föredrag och det följdes av en livlig diskussion. Dessemellan skötte Désirée årsmötesförhandlingarna snabbt och effektivt och avslutade med avtackning av avgående styrelseledamöter - Gun Nilsson, Jörgen Lyrbo och Margareta Mattsson. Bengt Ahlsén som också avgått var inte närvarande. (se foto)

Den nya styrelsen består av Désirée Liljevall, ordförande, Helena Modin, ersättare, Nina Martinsen, Kenneth Andersson (nedre raden på fotot), Mikael Svanholm, ersättare, Patrick Lindborg, sekreterare, Per-Ove Lindman, kassör, Carl Gustaf Olofsson (övre raden) och Henrik Brosenius, ersättare (ej med på fotot).
Fotot är taget i Biblioteket på Kalmar Konstmuseum. Kalmar Slott kan anas i bakgrunden.

På det hela taget var det ett väldigt bra årsmöte i en vacker lokal i Kalmars kulturella medelpunkt. När mötet var slut vidtog ett intensivt pratande och kontaktskapande i olika konstellationer. En timmas fikamingel efteråt hade varit väldigt bra. Nu fick detta trevliga fria eftersnack avbrytas efter mindre än en kvart. Det var synd att tidsramen var så snäv. Det kan kanske vara en lärdom inför nästa årsmöte.

bild och text
Carl Gustaf Olofsson



Gun Nilsson, Jörgen Lyrbo och Margareta Mattsson avtackas av Désirée Liljevall


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar